Wendy Tubbax en Kris Bloemmen, raadsleden van OK Herselt dat in december 2011 ophield te bestaan, zullen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen deel uitmaken van de CD&V lijst.

Voor deze overstap gingen beide raadsleden niet over één nacht ijs. “Na de stopzetting van OK, is ieder van ons zich gaan bezinnen over zijn politieke toekomst. Omwille van onze gedrevenheid, is stoppen met politiek immers geen optie. Kris & ik kunnen ons het best vinden in het beleid van de huidige meerderheidspartij CD&V en hebben ook het gevoel dat we nog heel wat kunnen leren van de erg ervaren raadsleden & schepenen. CD&V sluit bovendien het beste aan bij ons gedachtegoed,vandaar deze keuze”, aldus Wendy Tubbax.

CD&V Herselt is erg tevreden met de overstap van beide raadsleden. “Wendy Tubbax & Kris Bloemmen hebben er al een eerste legislatuur als gemeenteraadslid opzitten. Daar lieten ze zich opmerken door hun werkkracht en positieve ingesteldheid. We zijn er dus van overtuigd dat ze een meerwaarde zullen zijn binnen onze partij. Bovendien willen ze met veel motivatie en inzet onze ploeg vervoegen. Zulke mensen zijn natuurlijk steeds welkom. Onze partij voelt zich ook gesterkt met 2 nieuwe gemeenteraadsleden in de aanloop naar de verkiezingen” zegt burgemeester Luc Peetermans.